Vi är många!


Jadå! Fi växer så det knakar!

Nu är vi över 5500 medlemmar och vi har fått tillskott av lokala medlemsgrupper!

Idag var jag inbjuden till Svalöv för att hålla ett brandtal för våra medlemmar där. Jag blev otroligt glad när jag fick höra att Svalöv vill starta en medlemsgrupp och till och med kan tänka sig att ställa upp i kommunvalet!

Svalöv är en liten kommun på den skånska landsbygden där främlingsfientligheten är stark. Just därför tänker jag att behovet av en tydlig antirasistisk och feministisk representation är viktig! Så när jag pilade iväg tänkte jag för mig själv att det nog var ett modigt gäng med stor entusiasm som väntade på mig. Och mycket riktigt, det var en skön grupp och stämningen var på topp. Även om vissa uttryckte viss oro för att det kanske inte skulle bli så stor uppslutning, var alla förväntansfulla. Det dök upp nio personer till det konstituerande mötet, mer än tillräckligt.

Efter mitt lilla peptalk var det så dags att fatta beslut och enas kring om de ville bilda en lokal medlemsgrupp. Det hölls ett konstituerande möte och voilà, gott folk, vi har ett tillskott i Fi:are som representerar lokalt!

Efter mötet diskuterades det kring om de ville ställa upp i kommunfullmäktige och om det bland mötesdeltagarna fanns intresserade kandidater. Jag rös när alla presenterade sig och berättade om sina kompetenser. Jag satt mitt i bland fantastiskt kompetenta individer, vissa hade till och med gedigen erfarenhet av arbete inom kommunen!

Det var underbart att följa grupprocessen som gick från att se de personliga hinder som vi vanliga människor har, så som tidsbrist på grund av arbete och familj till ja fan, det här fixar vi! Samtalstonen var optimistisk och mot slutet diskuterade gruppen i sann Fi-anda, det vill säga som om att de redan satt i kommunfullmäktige!

Vi är många och blir ständigt fler!

Katerin Mendez mitt uppe i det feministiska genombrottet!

 

 

 

 

Tags: , , , ,