Bjud hem en feminist!


Sedan en tid tillbaka turnerar Gudrun Schyman land och rike med sitt homeparty-koncept som går ut på att hon kommer hem till dig och snackar feminism och jämställdhet om du drar ihop ett gäng på minst 25 personer.

Eftersom Gudrun är uppbokad långt in i september har vi nu utökat konceptet och erbjuder alla som är sugna på att ta pulsen på Feministiskt initiativ möjligheten att bjuda in en feminist för att piffa upp fikan eller festen. F!ffigt,va?!

Jag märker själv i min vardag att människor undrar vad feminism är och är intresserade av att veta mer om vilka Fi är och vad vi vill. Senast igår kom en arbetskollega till mig och frågade lite kring det här med feminism och ville prata om de fördomar som människor har om feminister. Min kollega sa att det verkar som att alla pratar om feminism och undrar vad det egentligen handlar om. Det råder ingen tvekan om att vi är mitt uppe i en medvetandeprocess som kommer att gå till historien som det feministiska genombrottet. Många som aldrig tidigare reflekterat kring sitt egna ställningstagande rörande jämställdhet, antirasism och feminism vill ta ställning och tar ställning.

Idag kom nyheten att vi är 6000 medlemmar. Över 5000 nya medlemmar sedan januari. Detta innebär att fler och fler väljer att ansluta sig till Fi och att fler och fler ser behov av och törstar efter en politik som tar sin avstamp i mänskliga rättigheter och allas lika värde istället för ekonomi.

Om du är en av dem som är intresserade av att bjuda in en feminist och ta pulsen på Feministiskt initiativ, skicka iväg ett mejl på adressen som du hittar under fliken “kontaktuppgifter” så styr vi upp ett spännande och annorlunda homeparty.

 

FOTO: Camilla Rehnstrand
www.camillarehnstrand.com

Tags: , , , ,