Det feministiska valåret har börjat!

Valkongress
FOTO: Camilla Rehnstrand
www.camillarehnstrand.com

Nu är jag hemma i Malmö igen. Det har varit en lång och intensiv feministisk helg! Alldeles underbart! Känner mig helt njutmattad och nöjd!

Det är svårt att känna något annat än att jag är en del av något stort och historiskt som är i görningen!

Vi växer så det knakar, nu är vi över 4000 medlemmar och vi har ett par tusen personer som sökt medlemskap i Fi. Det här är första gången i Fi:s historia som vi är så många.

I helgen skrev vi även historia när Soraya Post valdes in som vår toppkandidat till Europaparlamentet! Fattar ni hur stolt jag är över att representera ett parti som skickar en romsk kvinna till maktens rum i Europa, det ni!

Är stolt att få lov att representera det enda parti som faktiskt har mänskliga rättigheter som ideologisk utgångspunkt. Och jag är övertygade att fler och fler kommer att inse vidden av vår politiska ansats. Jag har valt att representera Feministiskt initiativ för att vi väljer att “connect the dots”. Idag är det många partier som gör ansats att vara feministiska och detta är ju bra. Dessvärre har de “feministiska” frågorna förpassats till respektive partis kvinnoförbund och drivs som “kvinnofrågor”.

Vi i Fi är feminister OCH vi vägrar att förpassa mäns våld mot kvinnor, ojämställda löner, diskriminering i arbetsmarknaden, rasism, barn och ungas bristande rättigheter i samhället och andra former av förtryck till att vara begrepp som ska hanteras som vissa gruppers särintressen! Vi menar att dessa frågor är nationella angelägenheter, eftersom de berör en stor del av befolkningen och ska hanteras därefter.

Fi ser och belyser konsekvent det större sammanhanget och vi ser de etablerade partiernas handfallenhet inför det högmoderna samhällets utmaningar!

Det är min övertygelse att människor runt om i Sverige längtar efter en människovänlig politik som sätter andra värden i fokus än ekonomisk tillväxt och det är här vi i Feministiskt initiativ kommer in.

Vi är för en etisk och hållbar djurhållning, för att avveckla kärnkraft och fossila bränslen, vi är för en nedrustning av militärmakten, vi är för en statlig skola, vi är för jämställda löner, vi är för att göra Barnkonventionen till lag för att stärka barns rättigheter, vi är för att ge människor högre livskvalité genom arbetstidsförkortning, vi är för att hitta nya ekonomiska system som bygger på andra värden än ständig tillväxt, vi är för att tillvarata alla människors lika rättigheter, skyldigheter och ansvar genom hela livet!

För er som är intresserade av att veta mer kan ni klicka på länken till vårt partipolitiska dokument.

I år är det supervalår och Fi antar utmaningen!

Jag står  på valbar åttonde plats i riksdagslistan och vill tacka valberedningen och alla mina partikollegor för visat förtroende.

Är så stolt och glad över att få lov att representera Fi i valet 2014!

För ett jämställt Sverige 2014 och framåt!

Forza Fi!

 

 

Tags: , , , , , , , , , ,