Där andra knackar dörr- går Fi in!


Igår höll jag mitt första Homeparty i centrala Malmö.

Konceptet togs fram av Gudrun Schyman, då Fi saknar egna lokaler för att bjuda in människor som vill komma och ta pulsen på Fi. Lösningen som Gudrun kom på var helt enkelt att bjuda ut sig till  människor som var intresserade av Fi, om de samla ihop ett gäng på minst 25 personer.

Gudrun blev flitigt bokad. Hennes kvällar blev snabbt uppbokade med Homepartyn samtidigt som trycket ökade. Intresset var så stort att Gudrun beslöt sig för att köra lunchmöten, lunchmötena blev uppbokade, så då började hon med att boka in frukostmöten. Som även de snabbt blev uppbokade. Eftersom så många är nyfikna på Fi och trycket är så stort beslöt vi på valkonferensen i februari att erbjuda svenska folket möjligheten att bjuda hem en feminist!

Runt om i Sverige bedriver Fi just nu den största nationella folkbildningskampanjen på temat feminism.  Intresset för Feministiska Homepartyn är stort. Från Kiruna i norr till Ystad i söder bjuds feminister dagligen in!

Igår hade jag min debut och det var ett fantastiskt gäng som välkomnade mig med stor entusiasm.

Vikten av medlemskap var något sällskapet tog till sig. Den enda som inte var feminist när Homepartyt började var den som på slutet sa att hen ville hjälpa oss att bredda för att nå andra än den hen tänkte var den typiska feministen!

Många av deltagarna sa att de hade fått bra argument att möta skeptikerna med och att de hade fått en mängd ny information som de tidigare varit omedvetna om.

Det var en underbar kväll – jag fick både blommor, positiv feedback och hundpussar, det ni!

“Där andra knackar dörr- går Fi in!” Gudrun Schyman

 

Tags: , , , ,